Інтернет-магазин обладнання
і аксесуарів для приготування
якісного домашнього алкоголю
і сиру "МірБір"
Пн-пт: 09:00 - 18:00
Сб-нд: Вихідний
Каталог товарів

Самогоноваріння

Корзина: 0 товара
Сума: 0

Закваска для сиру Качотта

 4010

Сир Качотта - один з найпопулярніших італійських сирів.  Його готують майже у всіх господарствах Італії.

Способы доставки:

УкрПочта

Новая Почта

Интайм

Деливери

Самовывоз

Способы оплаты:

Оплата на карту ПриватБанка

Оплата наличными

Наложенный платеж

Закваска для сиру Качотта

 4010

Сир Качотта - один з найпопулярніших італійських сирів.  Його готують майже у всіх господарствах Італії.

29 грн.

  • Описание
  • Характеристики
  • Отзывы (0)

СКЛАД:

1. Заквасочна культура для сиру Качотта - 3шт.

2. Фермент молокозсідальний - 3шт.

Сир Качотта - один з найпопулярніших італійських сирів. Його готують майже у всіх господарствах Італії.

Сир можна вживати в молодому вигляді (витримка 2 дня) і в витриманому вигляді (дозрівання до 2-х місяців). На кожній стадії свого дозрівання він по-різному хороший - вибір за Вами! Італійці додають в сир оливки, перець, різні трави, коптять його, рецептів безліч. Ви можете придумати і свій власний рецепт - пробуйте, експериментуйте, у Вас все вийде!

У комплект входить все необхідне для приготування сиру: закваска (заквасочна культура молочнокислих бактерій) і фермент (для формування молочного згустку). Вам залишається додати молоко!

Рецепт приготування сиру Качотта

Приготування:

Нагрійте молоко до 37⁰С. Посипте закваску на поверхню молока, дайте постояти 1 хвилину, щоб порошок увібрав вологу, а потім перемішайте всю поверхню молока плавними рухами. Залиште на 30 хвилин.

Розведіть сичужний фермент в 50 мл води. Якщо використовується пастеризоване молоко, також розведіть в 50 мл води 1/4 ч.л. 8% розчину хлористого кальцію. Додайте обидва розчини в молоко і перемішайте. Залиште на 20-30 хвилин для утворення згустку.

Як тільки «чисте відділення» досягнуто, розріжте згусток на кубики зі стороною 2 см. Повільно заважайте 15 хвилин, поступово довівши температуру маси до 42⁰С.

Злийте більшу частину сироватки, щоб здалася поверхню сирного зерна.

Перекладіть сирне зерно в форму, ущільните руками. Поставте форми з сиром в теплу, вологу камеру (налийте в каструлю або в сироварку шар води 10см температурою 50⁰С, зверху поставте решітку з мікрохвильовки, а на неї форми. Підтримуйте температуру води 50⁰С).

Через 30 хвилин переверніть сир. Для цього ви можете накрити форму іншої такої ж формою і перевернути. Сир сповзе в іншу форму. Або накрийте форму дренажним килимком, потім гратами і переверніть. Сир буде пресувати в іншому напрямку.

Тримайте сир в формах в теплій камері 1,5 години, перевертаючи кожні 30 хвилин (разом 3 рази). За цей час наростає кислотність сиру, йде процес дозрівання і пластифікації сиру.

Тепер вийміть сир з форми на решітку, вистелену дренажним килимком. Залиште сир на 3 години при кімнатній температурі, а потім залиште при температурі 8-10⁰С на 6 годин (якщо немає такого приміщення, то в холодильнику при 4-5⁰С на 4 години).

Тепер необхідно посолити сир. Покладіть сир в 20-% розсіл.

Час посолки сиру залежить від розміру головок. 3 години на кожні півкіло сиру. Відповідно, головки сиру вагою 1 кг потрібно солити 6 годин. Сир буде плавати в розсолі. Посипте верх сиру сухою сіллю. В середині відведеного часу переверніть сир, і знову посипте верх сухою сіллю.

Вийміть сир з розсолу, протріть тканиною і перекладіть на витримку в приміщення з температурою 8-10⁰С. Оскільки в сирі багато вологи, на ньому почне з'являтися цвіль. Протирайте його щодня тканиною, змоченою в розсолі. Потім протріть сухою тканиною і поверніть в приміщення для витримки.

Через 10 днів молодий сир Качотта готовий. Його можна витримувати до 2-х місяців при температурі 10-12⁰С. Для подальшої витримки краще покрити сир воском або латексним покриттям.

Як приготувати 20% розсіл

4 літри води довести до кипіння, розчинити 1 кг кам'яної солі. Остудити до кімнатної температури і процідити або акуратно злити, щоб вся грязь з солі (якщо така є) залишилася на дні. Додати 5 мл 6% оцту і чайну ложку 10% розчину хлористого кальцію. Розсіл можна використовувати кілька разів.

Характеристика

Виробник:
Sacco
Страна производитель:
Италия
Тип дрожжей:
Сухие
Тип закваски:
Для мягкого сыра

Комплектация

Производитель

Отзывы покупателей о Закваска для сиру Качотта

Добавить комментарий

Просмотренные товары

Быстрая покупка

Закваска для сиру Качотта

Зворотний дзвінок
Товар добавлен в корзину
Перейти в корзину
Продолжить покупки