Інтернет-магазин обладнання
і аксесуарів для приготування
якісного домашнього алкоголю
і сиру "МірБір"
Пн-пт: 09:00 - 18:00
Сб-нд: Вихідний
Каталог товарів

Самогоноваріння

Корзина: 0 товара
Сума: 0

Закваска для сиру Чеддер

 4013

Набір заквасок для сиру Чеддер.  Містить закваску і фермент в окремих капсулах.

Способы доставки:

УкрПочта

Новая Почта

Интайм

Деливери

Самовывоз

Способы оплаты:

Оплата на карту ПриватБанка

Оплата наличными

Наложенный платеж

Закваска для сиру Чеддер

 4013

Набір заквасок для сиру Чеддер.  Містить закваску і фермент в окремих капсулах.

29 грн.

  • Описание
  • Характеристики
  • Отзывы (0)

Чеддер - популярний столовий твердий сир. Країна походження - Англія.

У комплект входить все необхідне: закваска (заквасочна культура молочнокислих бактерій), фермент (для формування молочного згустку). Вам залишається додати молоко!

Рецепт приготування сиру Чеддер


1. Налийте в каструлю вчорашнє молоко і нагрівайте до 32 ° С. Зніміть з вогню.
2. Посипте на поверхню молока заквасочних культуру. Дайте постояти 1-2 хвилини, щоб порошок увібрав вологу. Акуратними повільними рухами перемішайте весь обсяг молока великий шумівкою або ложкою. Накрийте кришкою і дайте постояти 40 хвилин.
3. Розчиніть молокозсідальної фермент в 50 мл води. Добре, але повільно перемішайте. Накрийте кришкою і залиште сквашуватися на 45-60 хвилин.
4. Перевірте згусток на «чисте відділення», якщо необхідно залиште ще на 10-15 хвилин. Як тільки «чисте відділення» досягнуто, поріжте згусток ножем або великим віночком на шматочки розмірів 1-1,5 см.
5. Поставте каструлю на вогонь. Помішуючи, нагрівайте масу до 40 ° С. Цей процес перемішування і нагрівання повинен бути поступовим і зайняти 30 хвилин. Чи не нагрівайте масу занадто швидко!
6. Зніміть каструлю з вогню, закутайте пледом для збереження тепла і залиште на 30 хвилин. Сирне зерно осяде на дно каструлі.
7. Злийте сироватку, сирна маса злиплу одним шматком залишиться на дні каструлі.
8. Поставте каструлю з сиром в іншу каструлю з водою температури 42 ° С. Залиште на 10 хвилин. Сирна маса сформує щільний губкообразний шматок.
9. Розріжте масу на 2 шматки, покладіть їх один на одного. Залиште на 10 хвилин. Птицю та сиру разом на іншу сторону, залиште на 10 хвилин. Потім на бік і також залиште на 10 хвилин, потім на інший бік. Це процес "чеддерізацією". Процес займає 50 хвилин (по 10 хвилин на кожній стороні).
10. Витягніть сир, поріжте на кубики зі стороною 1,5 см і перемішайте з сіллю.
11. Викладіть форму марлею. Якщо ви використовуєте мікроперфорірованную форму, тоді марля вам не знадобитися. Викладіть всю сирну масу в форму, ущільнюючи якнайкраще.
12. Накрийте сирну масу у формі кінцями марлі. постарайтеся уникати складок на марлі. Покладіть зверху кришку форми.
13. Поставте форму під прес і преса 1 годину з вагою 8 кг. Витягніть сир з форми і зніміть марлю. Перезаверніте сир в марлю, намагаючись робити якомога менше складок. Знову покладіть сир в форму, поставте під прес. Пресуйте з вагою 16 кг 12-15 годин при кімнатній температурі.
14. Витягніть сир з форми і підсушіть на дренажному килимку 2 дня при кімнатній температурі, щоб скоринка стала абсолютно сухою. Під час сушіння періодично перевертайте сир, щоб він висох з усіх боків рівномірно.
15. Ви можете покрити сир воском або загорнути в бандаж з тканини і змастити жиром.
16. Покладіть сир на дозрівання в кімнату (або спеціальний холодильник) з температурою 10 ° С і 85% вологості. Залиште дозрівати при таких умовах на 3 місяці для класичного молодого сиру. Чеддер може зріти до 2-х років, коли виходить зрілий сир пікантного смаку і ламкою текстури.

Характеристика

Страна производитель:
Италия
Тип дрожжей:
Сухие
Тип закваски:
Для мягкого сыра
Состав:
Закваска, Фермент

Комплектация

Производитель

Просмотренные товары

Быстрая покупка



Зворотний дзвінок
Товар добавлен в корзину
Перейти в корзину
Продолжить покупки