Концентрат квасного сусла Квас, 14 кг

Концентрат квасного сусла Квас, 14 кг

16762
В наявності
1 606,00 ₴

У виробництві квасу концентрат є основною сировиною. 0

купити в 1 клік

 

Концентрат квасного сусла Квас

Концентрат квасного сусла (ККС) - це натуральний продукт, який використовують для приготування квасу, різних сортів пива, у хлібопекарській та кондитерській промисловості. 

Призначення

В хлібопеченні концентрат використовують з метою інтенсифікації технологічного процесу, покращення схожості, аромату, кольору та продовження строків зберігання та реалізації хлібобулочних виробів. Застосування концентрату позитивно впливає на біохімічні та мікробіологічні процеси, підвищує газоутворення в тісті.
ККС використовують в виробництві житньо-пшеничних, житніх, заварних, делікатесних, дієтичних сортів хліба та хлібобулочних виробів, мучних кондитерськии виробів: пряників, печива.

У виробництві квасу концентрат є основною сировиною.

Органолептичні показники

• зовнішній вигляд: непрозора густа в'язка рідина.
• колір: темно-коричневий.
• смак та запах: кислувато-солодкий, хлібний, не сильно виражена гіркота. Аромат житнього хліба.
• розчинність у воді: допускається опалесценція, обумовлена особливістю застосовуваної сировини та осад одиничних частин хлібних припасів.

Склад

Борошно житнє (жито), солод житній ферментований, солод пивоварний ячмінний світлий, вода.

Рецепт приготування квасу

Вам знадобиться:

• 3-х літрова ємність із широкою шийкою (каструля);
• 3 літри води (температура приблизно 25-30 °С);
• 1 склянка цукру ( ~ 200-250 грам);
• 1-2 столові ложки концентрату квасного сусла;
• 1 чайна ложка (без гірки) сухих дріжджів ( ~ 4 грами);
• 0,5-1 чайна ложка лимонної кислоти;
• родзинки.

Рецепт приготування:

  1. Налийте в чисту ємність 3 літри питної води температурою близько 25-30 °С, додайте концентрат квасного сусла, цукор і лимонну кислоту. Ретельно перемішайте весь вміст доти, доки цукор, лимонна кислота і концентрат квасного сусла добре не розчиняться у воді. Висипте дріжджі по поверхні приготованого сусла. НЕ ПЕРЕМІШУВАТИ !!! Температура сусла не повинна перевищувати 25 °С, інакше дріжджі можуть загинути.
  2. Залиште отриманий квас на бродіння приблизно на 6 годин при кімнатній температурі, кришка ємності має бути відкрита, щоб вуглекислий газ, що утворюється під час бродіння, виходив назовні.
  3. Процідіть і розлийте отриманий квас у 1,5-літрові пластикові пляшки. Додайте в кожну пляшку по 3-4 штуки родзинок, закрийте кришками.
  4. Залиште пляшки на 3-4 години настоюватися за кімнатної температури. Потім помістіть квас у холодильник або прохолодне місце.
  5. Після охолодження квас уже можна пити. Відкривати пляшки з обережністю, стравлюючи потихеньку газ!

Оскільки квас продовжує бродити деякий час у прохолодному місці, він виходить слабо газованим і освіжаючим.

Країна виробник
Україна
Виробник
Drink it
Вага
14 кг
Солодові екстракти
Концентрат квасного сусла
Немає відгуків
Товар додано для порівняння.