Інтернет-магазин обладнання і аксесуарів для приготування якісного домашнього алкоголю і сиру "МірБір" |
(050) 355-99-45 (098) 166-27-25 (093) 537-15-40 close
|
пн-пт: 09:00 - 18:00 сб: 10:00 - 17:00 нд: вихідний |
У виробництві квасу концентрат є основною сировиною.
Концентрат квасного сусла Квас
Концентрат квасного сусла (ККС) - це натуральний продукт, який використовують для приготування квасу, різних сортів пива, у хлібопекарській та кондитерській промисловості.
Призначення
В хлібопеченні концентрат використовують з метою інтенсифікації технологічного процесу, покращення схожості, аромату, кольору та продовження строків зберігання та реалізації хлібобулочних виробів. Застосування концентрату позитивно впливає на біохімічні та мікробіологічні процеси, підвищує газоутворення в тісті.
ККС використовують в виробництві житньо-пшеничних, житніх, заварних, делікатесних, дієтичних сортів хліба та хлібобулочних виробів, мучних кондитерськии виробів: пряників, печива.
У виробництві квасу концентрат є основною сировиною.
Органолептичні показники
• зовнішній вигляд: непрозора густа в'язка рідина.
• колір: темно-коричневий.
• смак та запах: кислувато-солодкий, хлібний, не сильно виражена гіркота. Аромат житнього хліба.
• розчинність у воді: допускається опалесценція, обумовлена особливістю застосовуваної сировини та осад одиничних частин хлібних припасів.
Склад
Борошно житнє (жито), солод житній ферментований, солод пивоварний ячмінний світлий, вода.
Рецепт приготування квасу
Вам знадобиться:
• 3-х літрова ємність із широкою шийкою (каструля);
• 3 літри води (температура приблизно 25-30 °С);
• 1 склянка цукру ( ~ 200-250 грам);
• 1-2 столові ложки концентрату квасного сусла;
• 1 чайна ложка (без гірки) сухих дріжджів ( ~ 4 грами);
• 0,5-1 чайна ложка лимонної кислоти;
• родзинки.
Рецепт приготування:
- Налийте в чисту ємність 3 літри питної води температурою близько 25-30 °С, додайте концентрат квасного сусла, цукор і лимонну кислоту. Ретельно перемішайте весь вміст доти, доки цукор, лимонна кислота і концентрат квасного сусла добре не розчиняться у воді. Висипте дріжджі по поверхні приготованого сусла. НЕ ПЕРЕМІШУВАТИ !!! Температура сусла не повинна перевищувати 25 °С, інакше дріжджі можуть загинути.
- Залиште отриманий квас на бродіння приблизно на 6 годин при кімнатній температурі, кришка ємності має бути відкрита, щоб вуглекислий газ, що утворюється під час бродіння, виходив назовні.
- Процідіть і розлийте отриманий квас у 1,5-літрові пластикові пляшки. Додайте в кожну пляшку по 3-4 штуки родзинок, закрийте кришками.
- Залиште пляшки на 3-4 години настоюватися за кімнатної температури. Потім помістіть квас у холодильник або прохолодне місце.
- Після охолодження квас уже можна пити. Відкривати пляшки з обережністю, стравлюючи потихеньку газ!
Оскільки квас продовжує бродити деякий час у прохолодному місці, він виходить слабо газованим і освіжаючим.
- Країна виробник
- Україна
- Виробник
- Drink it
- Вага
- 7 кг
- Солодові екстракти
- Концентрат квасного сусла