Набір спецій Hot Rod для настоянки Ром Різдвяний
Рецепт Різдвяного Рому. На все вам знадобиться:
• 2.4 л спирту або горілки міцністю 40%
• набір спецій (набір розрахований на 3 л готового продукту)
• мед 50 г
• вода 750 мл
Рецепт настоянки Ром Різдвяний
- Кладемо все спеції в ємність і заливаємо їх спиртом. Щільно закриваємо і ставимо в темне, тепле місце (можна біля батареї для більш швидкої екстракції). Напій витримуємо тиждень з періодичним струшуванням. Через 7 днів фільтруємо настойку через дрібне сито або кілька шарів марлі.
- Перед фільтрацією краще продегустувати настій - якщо запах і смак здадуться біднуватими, залиште його ще на пару днів.
- Готуємо сироп: 50 г меду розбавляємо в 450 мл води і ставимо на вогонь. Постійно помішувати, поки мед повністю розчиниться. До кипіння не доводити. Знімаємо, охолоджуємо до кімнатної температури, знімаємо пінку, якщо вона ще присутня і додаємо до нашого настою.
- Потім наливаємо в каструльку, в якій варився сироп, ще 300 мл води, обполіскуємо її і теж додаємо в настоянку. В цілому у вас повинно вийти близько 3 л продукту. Після змішування настоянки і сиропу Різдвяний Ром можна вважати готовим.
Після всіх виконаних процедур ви отримаєте дуже смачний і ароматний напій, який подарує вам смак Різдва.
Склад: чорнослив, тріска дубова обсмажена, курага, яблуко сушене, родзинки, цикорій, імбир, кардамон зелений, ванілін, гвоздика