Калібрувальний розчин pH 4.01

Калібрувальний розчин pH 4.01

16145
В наявності
15,00 ₴

Являє собою суху суміш хімічних реагентів, які при розчиненні в дистильованій воді утворюють розчини з уже відомим точним рівнем РН.

купити в 1 клік

 

Калібрувальний розчин для PH метрів у формі порошку

pH 4.01

Являє собою суху суміш хімічних реагентів, які при розчиненні в дистильованій воді утворюють розчини з уже відомим точним рівнем РН.

Пропонуємо порошок для самостійного створення 250 мл буферного розчину pH 4.01, що дає змогу здійснювати періодичну перевірку на точність РН-метрів різних марок і виробників.

Зберігати в сухому, захищеному від світла місці, за кімнатної температури.

Перевіряйте точність Вашого PH метра згідно з інструкцією, що додається до нього.

Приготування буферного розчину для калібрування

  1. Для приготування калібрувального (буферного) розчину береться пластикова або скляна посудина 250 мл з видимими поділками об'єму.
  2. У посудину висипають порошок і через лійку акуратно наливають дистильовану або деіонізовану воду (з температурою, що дорівнює 25°C), об'єм доводять до 250 мл і розмішують.
  3. Калібрувальний розчин готовий.

Величина pH для калібрувального розчину залежить від температури. Ця залежність вказана в таблиці на звороті пакета з порошком. Для точного калібрування електродів з використанням буферних розчинів необхідно вимірювати температуру, за якої використовується розчин. Після цього прилад має бути прокалібрований за відповідним значенням pH.

Особливості застосування

Буферні розчини псуються при впливі на них повітря і світла. Тому їх слід зберігати в герметичних непрозорих ємностях, за кімнатної температури, в захищеному від світла місці.

Розчини, приготовані аматорським шляхом, набагато слабкіші за готові професійні стандартні титри, створені промисловим способом, з дотриманням усіх технологічних умов. Тому саморобні використані розчини рекомендується утилізувати, а не повертати назад у ємність для зберігання, оскільки це може призвести до більш швидкої втрати точності всього основного розчину. Для отримання найбільш точного результату необхідно використовувати свіжий буферний розчин, відливаючи необхідну порцію від основного флакона.

Калібрування рН-метра

  1. Занурте ph метр у розчин, що має температуру 25°C, злегка помішуючи протягом приблизно 30 секунд.
  2. Зачекайте поки показання на екрані/дисплеї приладу стабілізуються. Як правило, калібрування проводиться обертанням підлаштування гвинта.
  3. Значення, які показує прилад, мають збігатися з відомим значенням pH калібрувального розчину. 

Термін придатності фіксаналу в закритому стані: необмежений.

Тип
Калібрувальні розчини
Немає відгуків
Товар додано для порівняння.