Інтернет-магазин обладнання і аксесуарів для приготування якісного домашнього алкоголю і сиру "МірБір" |
(050) 355-99-45 (098) 166-27-25 (093) 537-15-40 close
|
пн-пт: 09:00 - 18:00 сб: 10:00 - 17:00 нд: вихідний |
Вакуумна система ручна для зберігання та консервування продуктів (9 кришок + насос)
Ця система складається з вакуумного насоса, вакуумної кришки та ємності. Як ємність можна використовувати велику різноманітність скляних банок.
Вакуумна система ручна
Система зберігання продуктів і напоїв у вакуумі - це простий, практичний і оригінальний винахід.
Ця система складається з вакуумного насоса, вакуумної кришки та ємності. Як ємність можна використовувати велику різноманітність скляних банок.
Переваги вакуумної системи
- Зберігає свіжість будь-яких видів продуктів набагато довше, ніж за звичайного способу зберігання. Це пов'язано з тим, що під час відкачування повітря різко скорочується кількість кисню в ємності, а це призводить до уповільнення окислювальних процесів, тобто псування продуктів.
- Дає можливість купувати більше продуктів, і зберігати їх з меншими втратами, як вдома, так і в подорожі або на відпочинку.
Порядок та особливості роботи з системою
- Перевірити банку на відсутність тріщин, сколів, раковин як на самій банці, так і на її шийці. Банки із зазначеними дефектами не придатні до використання.
- Встановити кришку на горлечко банки.
- Щільно вставити насос у заглиблення кришки.
- Для створення вакууму необхідно за допомогою ручки переміщати шток вгору і вниз до упору. Під час консервування достатньо зробити від 3-х до 6 качків, а в режимі зберігання від 15 до 20. Число качків залежить від рівня заповнення банки. Однак, чим більше зроблено качків, тим глибший вакуум. У цьому випадку шток починає різко мимовільно опускатися і завдавати ударів по кришці. Не допускайте цього. Кришка може лопнути.
- Для відкриття банки пальцем підніміть край клапана на кришці, внаслідок чого повітря з шумом проникає в банку, і кришка легко відкриється. Для відкриття клапана не можна користуватися металевими та іншими гострими предметами.
- У міру забруднення, а також у всіх випадках після консервування, насос необхідно промити теплою або гарячою водою, для чого відкрутіть гайку і вийміть шток із циліндра. Після промивання необхідно змастити манжету тонким шаром вазеліну.
- По мірі забруднення кришку необхідно промити, при цьому не допускається піддівати прокладку гострими предметами. Клапан легко виймається натисканням пальця.
- Якщо рух штока стає тугим, то насос необхідно розібрати, ретельно промити циліндр і манжету, і змастити її тонким шаром вазеліну.
- Під час тривалого зберігання манжета насоса може "загрубіти" і втратити частково еластичність. Рекомендуємо потримати її в окропі кілька хвилин, але якщо це не допоможе, то її потрібно замінити. Щоб манжета довго зберігала еластичність, її потрібно змащувати вазеліном під час зберігання.
- Для перевірки герметичності системи рекомендуємо налити в банку воду з під крана, недоливаючи 3-4 см, накинути кришку і відкачати насосом з неї повітря. Потім перевернути банку догори дном. Якщо з під клапана кришки просочуються бульбашки повітря, значить кришка непридатна до використання. На практиці це трапляється вкрай рідко. Рекомендуємо зняти клапан, промити його і сідло на кришці та повторити перевірку.
Якщо бульбашки просочуються з-під прокладки кришки, то непридатні або кришка, або банка. В абсолютній більшості випадків це відбувається від того, що на шийці банки вм'ятини, відколи, ризики, тріщини. Спробуйте поставити кришку на вже перевірену банку, якщо і в цьому випадку з'являться бульбашки, то непридатна кришка.
- Країна виробник
- Китай