Інтернет-магазин обладнання і аксесуарів для приготування якісного домашнього алкоголю і сиру "МірБір" |
(050) 355-99-45 (098) 166-27-25 (093) 537-15-40 close
|
пн-пт: 09:00 - 18:00 сб: 10:00 - 17:00 нд: вихідний |
Вимірювач цукру і спирту Biowin (мультимер, алкометр)
Незамінний прилад для швидкого і точного визначення кількості цукру у вині або пивному суслі. Винний метр являє собою ареометр, градуйований у градусах Баллінга (°Blg). 1°Blg відповідає приблизно 10 г цукру в 1 л соку (сусла).
Для вашої зручності діапазони рекомендованої початкової та кінцевої концентрації цукру у вині та пивному суслі позначені на шкалі різними кольорами - тож вам не потрібні додаткові розрахунки чи таблиці:
• бордова ділянка (22 - 25°Blg) - початкова концентрація, десертне вино (солодке);
• жовта зона (15 - 22°Blg) - початкова концентрація, столове вино (сухе);
• бурштинова область (9 - 11°Blg) - початкова концентрація, пиво;
• зелена зона (0 - 2°Blg) - кінцева концентрація пива;
• червона зона (-2 - 0°Blg) - кінцева концентрація, вино.
Метод використання вінометра надзвичайно простий. Просто помістіть ареометр у пробірку і наповніть її достатньою кількістю рідини, щоб поплавок вільно плавав. Результат зчитують за шкалою, заснованою на верхньому меніску.
Оскільки прилади калібруються за температури 20°С, показання рекомендується знімати за цієї ж температури, чому сприяє термометр, поміщений у вінометр. Оскільки рідина змінює свою концентрацію (молекули розширюються і стискаються) під дією температури, то вимірювання, проведене за температури 20°С, буде найбільш достовірним і точним.
Виконання вимірювання цукру:
- Для вимірювання помістіть у пробірку ареометр і налийте рідину, що не містить твердих частинок і бульбашок газу.
- Кількість рідини має бути такою, щоб поплавок, поміщений у пробірку, вільно плавав і не торкався стінок ємності.
- Значення концентрації цукру вказується верхнім показанням.
- Після вимірювання вилийте рідину і не вживайте її.
Планування міцності вина:
- 1°Blg відповідає приблизно 10 г цукру в 1 л сусла.
- Додавання 1 кг цукру збільшує об'єм сусла на 0,6 л.
- Перед початком бродіння концентрація цукру в суслі не повинна перевищувати 22°Blg.
- Припустимо, що показання на шкалі лічильника становило 16°Blg, сусло з таким вмістом цукру дає вино з міцністю приблизно 7,3%.
- Для отримання вина із вмістом алкоголю 13% сусло має містити 260 грамів цукру на літр.
- Необхідна добавка становитиме 260 - 160 = 100 г/л. Щоб дотриматися умови не перевищення концентрації цукру в суслі вище за 22°Blg, необхідну кількість цукру слід додавати трьома рівними порціями: першу - перед початком бродіння, другу і третю - наприклад, на 7-й і 12-й день бродіння.
Тестування пивного сусла:
Вміст цукру в пивному суслі вимірюють так само, як і у вині.
Діапазон: від 0 до 30°Blg
До комплекту входять:
• пластикова пробірка
• кришка для пробірки
• ареометр із термометром.
Комплектація може бути змінена виробником.
- Країна виробник
- Польща
- Виробник
- Biowin
- Тип
- Ареометри та спиртометри