Вимірювач цукру і спирту Biowin (мультимер,...
Вимірювач цукру і спирту Biowin (мультимер,...
Вимірювач цукру і спирту Biowin (мультимер,...
Вимірювач цукру і спирту Biowin (мультимер, алкометр)
Вимірювач цукру і спирту Biowin (мультимер, алкометр)
Вимірювач цукру і спирту Biowin (мультимер, алкометр)

Вимірювач цукру і спирту Biowin (мультимер, алкометр)

8154
Розпродано
200,00 ₴
купити в 1 клік

 

Вимірювач цукру і спирту Biowin (мультимер, алкометр)

Незамінний прилад для швидкого і точного визначення кількості цукру у вині або пивному суслі. Винний метр являє собою ареометр, градуйований у градусах Баллінга (°Blg). 1°Blg відповідає приблизно 10 г цукру в 1 л соку (сусла). 

Для вашої зручності діапазони рекомендованої початкової та кінцевої концентрації цукру у вині та пивному суслі позначені на шкалі різними кольорами - тож вам не потрібні додаткові розрахунки чи таблиці:

• бордова ділянка (22 - 25°Blg) - початкова концентрація, десертне вино (солодке);
• жовта зона (15 - 22°Blg) - початкова концентрація, столове вино (сухе);
• бурштинова область (9 - 11°Blg) - початкова концентрація, пиво;
• зелена зона (0 - 2°Blg) - кінцева концентрація пива;
• червона зона (-2 - 0°Blg) - кінцева концентрація, вино.

Метод використання вінометра надзвичайно простий. Просто помістіть ареометр у пробірку і наповніть її достатньою кількістю рідини, щоб поплавок вільно плавав. Результат зчитують за шкалою, заснованою на верхньому меніску.

Оскільки прилади калібруються за температури 20°С, показання рекомендується знімати за цієї ж температури, чому сприяє термометр, поміщений у вінометр. Оскільки рідина змінює свою концентрацію (молекули розширюються і стискаються) під дією температури, то вимірювання, проведене за температури 20°С, буде найбільш достовірним і точним.

Виконання вимірювання цукру:

  1. Для вимірювання помістіть у пробірку ареометр і налийте рідину, що не містить твердих частинок і бульбашок газу.
  2. Кількість рідини має бути такою, щоб поплавок, поміщений у пробірку, вільно плавав і не торкався стінок ємності.
  3. Значення концентрації цукру вказується верхнім показанням. 
  4. Після вимірювання вилийте рідину і не вживайте її.

Планування міцності вина:

  1. 1°Blg відповідає приблизно 10 г цукру в 1 л сусла.
  2. Додавання 1 кг цукру збільшує об'єм сусла на 0,6 л.
  3. Перед початком бродіння концентрація цукру в суслі не повинна перевищувати 22°Blg.
  4. Припустимо, що показання на шкалі лічильника становило 16°Blg, сусло з таким вмістом цукру дає вино з міцністю приблизно 7,3%.
  5. Для отримання вина із вмістом алкоголю 13% сусло має містити 260 грамів цукру на літр.
  6. Необхідна добавка становитиме 260 - 160 = 100 г/л. Щоб дотриматися умови не перевищення концентрації цукру в суслі вище за 22°Blg, необхідну кількість цукру слід додавати трьома рівними порціями: першу - перед початком бродіння, другу і третю - наприклад, на 7-й і 12-й день бродіння.

Тестування пивного сусла: 

Вміст цукру в пивному суслі вимірюють так само, як і у вині.

Діапазон: від 0 до 30°Blg

До комплекту входять:
• пластикова пробірка
• кришка для пробірки
• ареометр із термометром.


Комплектація може бути змінена виробником.

Країна виробник
Польща
Виробник
Biowin
Тип
Ареометри та спиртометри
Немає відгуків

Покупці, які купили цей товар, також купили:

Товар додано для порівняння.